Kaip atostogauti žiemą

Turbūt sutiksite, kad slidinėjimas – vienas populiariausių būdų atostogauti šaltuoju metų laiku. Iš tiesų, vieniems labai patinka žiemos sportas, čiuožti slidėmis, raitytis po sniegus, todėl žiemą yra keliaujama į tas šalis, kur dar daugiau sniego, kur dar didesni kalnai, ir kur galima slidinėti. Kiti atvirkščiai – bėga nuo žiemos, ir per šalčius keliauja ten, kur būtų šilčiau.

Šaltos pramogos

Taigi, jeigu jums visada smagu džiaugtis žiemos sportu, tai slidinėjimas – kaip tik jums. Ką paprastai daro žmonės, mylintys ir žiemą, tai ieškosi sau pramogų. Populiaru yra slidinėti kur nors užsienyje, kur yra tikrai dideli kalnai. Galima važiuoti ten ir su draugais, ir su šeimomis. Visi slidinėtojai pripažintų, kad tai labai skirtingas poilsis, kada keliaujama slidinėti su draugais, ir kada – su šeimomis. Paprasta moterys lieka nameliuose (kaip senais laikais), gamina valgyti, žaidžia su vaikais, vyrai slidinėja. Vakare visi turi ir šilto maisto, ir vakarėlį smagų. Kai keliauja tik draugai vyrai, visi daug geria, tačiau tyrą gerą degtinę, o ir kalnų oras toks švarus, kad net ir kitą dieną jaučiasi puikiai. Slidinėti galima ir Lietuvoje ar Lenkijoje, ne tokiuose tolimuose žiemos sporto kurortuose, ir kiekvienas renkasi pats, kur jam geriausia yra praleisti atostogas.

Karštos atostogos

Skaityti straipsnį “Kaip atostogauti žiemą” »

Kas svarbu alergiškam žmogui

Ne kartą kai kurių maisto produktų ženklinimas paprastiems pirkėjams sukėlė šypseną ar juoką. Kodėl perkant duoną sužinai, kad čia gali būti riešutų pėdsakų? O kodėl ant pieno produktų rašoma, kad juose yra laktozės, kai tai ir taip aišku? Pagal visus reikalavimus, maisto produktų ženklinimas yra labai sudėtingas, jis privalo atitikti įvairius reikalavimus. Itin daug jų yra siekiant apsaugoti alergiškus žmones nuo įvairių galimų alergijos sukėlėjų.

Alergija riešutams

Ir tikrai, beveik visur, net ir keisčiausiuose produktuose, randame parašyta, kad čia gali būti riešutų pėdsakų. Jeigu esate nealergiškas, o dar ir riešutus mėgstate – tai gal net visai apsidžiaugsite. Deja, tik kai kam Šaltenio riešutų duona siejasi su nuostabiausiais kvapais ir skoniais. O štai žmonėms, kurie alergiški – tai kone pranašautų mirtį. Siekiant užkirsti kelią tokiems patiems pavojingiausiems atvejams, ir būtinas toks griežtas bei aiškus produktų ženklinimas. Ką mes apie jį žinome, ir kokį jį galime kur rasti? Geriausiai pakomentuoti gali alergiją riešutams turinti Asta. „Ši alergija ne kartą vos ne nusinešė mano gyvybę, bet atsitiktinai visus kartus šalie būdavo medikų, kurie galėdavo pagelbėti ir suteikdavo man vaistų, malšinančių alerginę reakciją. Tačiau man asmeniškai yra itin svarbu, kad ant produkto būtų visa informacija parašyta, niekada nesivaišinu kažkuo, ko šiaip žmogus pasiūlo. Žinote, tai būtų baisi mirtis – sutintų veidas, gerklė, oro pradėtų trūkti, galiausiai turbūt ir uždusčiau“, – sako moteris.

Vengia pieno baltymų

Skaityti straipsnį “Kas svarbu alergiškam žmogui” »

Paminklai yra niekas kitas, kaip tik pagarbos gestas!

Tenka susitaikyti su ta mintimi, kad šį gyvenimą anksčiau ar vėliau palieka mums artimi žmonės kuriuos mes taip mylėjome ir gerbėme, todėl parodydami deramą pagarbą mirusiajam stengiamės palaikyti tvarką ir harmoniją vietoje kurioje žmogus yra palaidotas. Paminklai yra meno kūriniai, todėl juose galite išvysti ką panorėję. Užsisakydami paminklą galite pareikšti savo idėjas koks jūsų nuomone turėtų būti paminklas, ką jis turėtų vaizduoti ar kokie žodžiai ant jo turi puikuotis. Tai suteikia laisvę pačiam susikurti jaukią ir gal net prisiminimus keliančią aplinką toje vietoje kurioje ilsisi jums brangus žmogus. Ne paslaptis, kad tolimesni giminės ar draugai neturintys galimybės dažnai atvykti taip pat nenori atvykę klaidžioti ir ieškoti kur yra palaidotas jų artimasis, todėl paminklas yra ir jų švyturys.

Ne retas kuris mano, jog paminklai yra puiki galimybė išsakyti savo jausmus ar tiesiog žodžius kuriuos kažkada norėjote pasakyti mirusiajam tačiau taip ir nepasakėte. Taip pat paminklas kaip visiems jau žinoma nurodo į geresnį pasaulį iškeliavusio žmogaus gimimo ir iš gyvenimo pasitraukimo datą, vardą, pavardę. Dažnai pasitaiko tokių atvejų kai artimieji nori paminkle matyt mirusiojo atvaizdą, tai taip pat yra įmanoma. Kaip meno kūriniai paminklai dažnai daromi įvairių ramybę simbolizuojančių angelų ar amžinąjį gyvenimą simbolizuojančių kryžių formos. Žinoma ne visada žmonės nori ir gali paminklą paversti skulptūra, tokiu atveju daromi paprasti informatyvūs paminklai su pagrindine informacija apie mirusįjį.

Skaityti straipsnį “Paminklai yra niekas kitas, kaip tik pagarbos gestas!” »

Miškas – žvėrelių namai

Mums visiems miško kaina yra skirtinga. Ir pati didžiausia ji, žinoma, yra tiems, kurie tame miške gyvena. Jeigu esate lengvas mažas žvėrelis, ir miškas – jūsų namai, tuomet ir kaina šių plotų yra pati didžiausia. Kaip jūs įkainotumėte aplinką, kurioje gyvenate? Panagrinėkime kai kurių miško gyventojų eko aplinką ir patyrinėkime, ar miškas tikrai jiems yra vieninteliai galimi namai.

Elniai, briedžiai, lapės, vilkai, stirnos

Jei pirmiausiai nukreipsime dėmesį į šiuos gyvūnus, kurie kartais atsiduria ir medžiotojų akiratyje, suprasime, kad be miško kitų namų jie neturėtų. Lapės, zuikiai, stirnos gali kažkiek laiko gyventi laukuose, tačiau ten šie gyvūnai jaustųsi nesaugūs. Žinoma, lapės ar vilkai mielai gyventų ir fermose, kur linksmai sau pjautų vištas, tačiau kur atsirastų tokių fermų, kuriose žmonės leistų šiems padarams laisvai gyventi ir eikvoti viską, kas gyvena šalia? Taigi, akivaizdu, kad šiems žvėreliams miško kaina turėtų būti pati didžiausia.

Paukščiai

Skaityti straipsnį “Miškas – žvėrelių namai” »