Ką reikia žinoti, jei reikia dažyti sienas?

Kambario remontas dažnai sukelia labai daug rūpesčių, o jeigu reikia remontuoti ne vieną kambarį, o viso namo kambarius, tai rūpesčių atsiranda dar daugiau. Daugelį domina, kokia yra dazymo kaina uz kvadrata bei kokius meistrus samdyti, kad netektų nusivilti. Tam, kad remontas būtų toks, kokio ir tikėjotės ar dar geresnis, reikia žinoti tai, kas svarbu.

Labai svarbu rasti gerus meistrus, kurie yra šios srities profesionalai. Neretai nutinka taip, kad sienų remontas atliekamas prastai ir netrukus sienos trūkinėja ar dažai tiesiog nubyra. Deja, tokios istorijos nėra išgalvotos, nes būna ir blogiau. Pavyzdžiui, sienų dažytojai gali dingti pradėję darbą, nors jų laukėte kelis mėnesius ir naujų dažytojų reikės laukti dar kelis mėnesius. Gali būti ir taip, kad darbininkai pasiima atlyginimą, o darbo taip ir nepadaro iki galo arba padaro, bet labai blogai, tačiau ištaisyti defektų net neketina. Tokių nutikimų pasitaiko ne taip jau ir retai, todėl jums, jei nenorite to patirti, turite rinktis atidžiai.

Skaityti straipsnį “Ką reikia žinoti, jei reikia dažyti sienas?” »

Kur ieškoti komercinių patalpų?

Šiuo metu daugeliui įmonių, kurios vysto verslus Lietuvoje, tampa svarbu turėti geras komercijai skirtas patalpas. Statytojai atsižvelgdami į tai, stato vis daugiau šiai veiklai tinkamų pastatų. Dabar labai daug susidomėjimo sulaukia komercinės patalpos Vilniuje Paupyje. Tai labai geroje vietoje esančios komercinės patalpos, todėl ir susidomėjimas toks didelis. Ką reikia žinoti, jei ir jums reikalingos komercijai tinkamos patalpos?

Kiekvienos patalpos paskirtis gali skirtis, todėl ieškant tinkamų patalpų vykdyti savo veiklą, reikia pagalvoti apie savo veiklą ir tai, kas jai labiausiai tiktų iš patalpų. Dažniausiai turi būti atsižvelgiama į tokius kriterijus, kaip vieta, kurioje stovi patalpos ir vykdomos veiklos pobūdis. Juk ne visoms veikloms bus tinkamos tokios pačios patalpos, kurios yra vienoje ir toje pačioje vietoje. Pavyzdžiui, kirpėja ieško tinkamos vietos savo kirpyklai. Tai jai turi būti aktuali tokia vieta, kurioje bus daug žmonių t.y. dideli žmonių srautai. Geriausia, jei tai ne užmiestis, o miesto centras ar senamiestis. Dar geriau, jei kirpykla bus šalia parduotuvių ir įmonių. Tuomet klientų tikrai netruks. Visai kitokios vietos reikės kokiai nors nedidelei transporto įmonei, kuriai aktualu bus patogus privažiavimas ir didelės stovėjimo aikštelės. Miesto centras, kaip pirmuoju aptariamu atveju, tikrai nebus tinkama vieta. Nebent čia gali tik įsteigti nedidelį biurą, kur bus vykdomos klientų konsultacijos. Kaip matome, du skirtingi pavyzdžiui puikiai parodo, kad nuo veiklos pobūdžio priklauso kokią vietą geriau pasirinkti. Atminkite, kad netinkamai parinkta vieta turi labai didelę reikšmę. Jei klientams bus sunku iki jūsų vietos atvažiuoti arba bus labai nepatogi automobilių stovėjimo aikštelė, o gal ji bus tokia maža, kad joje niekada neras laisvos vietos, tai tokiu atveju tikrai dauguma klientų tiesiog suras kitą vietą, kurioje bus patogu lankytis.

Skaityti straipsnį “Kur ieškoti komercinių patalpų?” »