Dantų gydymas: dažniausiai atliekamos procedūros

Kiekvienam yra žinoma, kaip svarbu reguliariai lankytis pas odontologą, nes tai gali padėti išvengti didelių dantų problemų. Jei dantų gydymas pradedamas pakankamai anksti, kol pažeidimai dar nėra labai pažengę, procedūrų trukmė yra gana trumpa bei kainuojanti pakankamai nebrangiai. Jei uždelsiama, natūralu, kad dantų gydymas tampa sudėtingesnis bei kainuojantis brangia. Taigi, kada svarbu kreiptis į odontologą, ir kokios atliekamos procedūros yra taikomos dažniausiai?

Profesionali burnos higiena

Odontologai rekomenduoja profesionalią burnos higieną odontologo kabinete atlikti ne rečiau nei du kartus į metus. Tai yra gana paprasta ir neilgai trunkanti procedūra (įprastai burnos higiena atliekama per 20-40 minučių), kurios metu yra pašalinami susikaupę akmenys ir nuvalomos dantų apnašos. Ši procedūra yra rekomenduojama ir tada, kai planuojamas tam tikras dantų gydymas – ruošiamasi dantų implantavimui, estetiniam plombavimui, ir t.t.

Dantų plombavimas

Jei dantys yra pažeisti ėduonies, labai svarbu tai, kad į odontologą būtų kreipiamasi kuo greičiau. Net ir nedideli juodi taškeliai, atsiradę ant dantų, gali signalizuoti apie rimtus dantų pažeidimus. Dantų plombavimas yra atliekamas naudojant nuskausminimą, tad galite nesibaiminti dėl skausmo, kuris gali būti patiriamas dantų gręžimo metu. Dantų ėduonis gali apimti ne tik nuolatinius, bet taip pat ir pieninius dantis – nors tėveliai neretai mano, kad pieninių dantų plombuoti neverta, nes jie vis tiek iškris, tačiau toks manymas gali būti net labai žalingas. Nelaukite, kol vaikas ims skųstis dantų skausmais – juk kartais šis skausmas yra tiesiog nepakeliamas.

Estetinis dantų plombavimas

Tokia procedūra yra taikoma tada, kai įprastas dantų gydymas nėra pakankamai veiksmingas. Jei ėduonis pažeidė priekinius dantis, labai svarbu tai, kad dantų taisymas būtų atliekamas kuo estetiškiau. Įprastos dantų plombos ne visada leidžia pasiekti paties geriausio rezultato, todėl estetinis dantų plombavimas gali būti tikrai puikiu pasirinkimu. Šios procedūros metu natūralių dantų paviršius yra minimaliai šlifuojamas, o tai atlikus sluoksnis po sluoksnio yra dedama estetinių plombų medžiaga.

Skaityti straipsnį “Dantų gydymas: dažniausiai atliekamos procedūros” »