Naujas būstas Vilniuje – kokių klaidų vengti?

Nekilnojamojo turto ekspertai teigia, kad dažnas pirkėjas, svajodamas apie naujus namus, pamiršta logikos balsą ir pasiduoda pirminiam įspūdžiui. Žinoma, naujas būstas Vilniuje – itin paklausus objektas, todėl ilgai svarstyti ir atidėlioti pirkimo neverta. Vis dėlto, kad nesuklystumėte, o priimtu sprendimu džiaugtumėtės ne vienerius metus, turėtumėte žinoti kelias dažniausias pirkėjų klaidas ir jų nekartoti.

Neobjektyvus finansinių galimybių įvertinimas

Viena opiausių problemų – neracionalus savo finansinių galimybių įvertinimas. Tai itin svarbu tuomet, jei naujus namus ketinate pirkti su paskola. Visų pirma turėtumėte nuvykti pasikalbėti bent su keliais kredito teikėjais ir bankais, kad išsiaiškintumėte, kokios sąlygos yra numatomos jūsų atveju, kokio dydžio paskolą galite gauti ir kokias įmokas turėtumėte mokėti. Žinodami tikslią sumą, gerai pagalvokite, ar pinigų grąžinimas nekeis įprastos jūsų ir jūsų šeimos buities, neįklampins jūsų į dideles finansines skolas. Rekomenduojama kurį laiką atsidėti numatomą sumą pinigų kiekvieną mėnesį, kad būtumėte tikri, jog susitvarkote ir liekate finansiškai stabilūs.

Pamiršta gyvenamojo mikrorajono svarba

Skaityti straipsnį “Naujas būstas Vilniuje – kokių klaidų vengti?” »

Kaip iš bobutės miegamojo padaryti kažką gražaus

Atsikraustote į naują butą, kuriame baldai miegamajam jums prikelia prisiminimus apie jūsų prosenelę ir mąstote, ką daryti, kad viskas atrodytų geriau? Išsinuomojate butą, kuriame bobutės hobius atitinkantis interjeras jums ne prie širdies. Vadinasi, metas priimti keletą gerų sprendimų

Bobutės interjeras

Turbūt ir dabartinė šiuolaikiška baldų parduotuvė Vilniuje galėtų jums parduoti ką nors tokio, ką randate bobutės miegamajame. Tačiau parduotuvėje tai taip neatrodo tai skleidžia visai kitokią aurą. Tai kuo toks ypatingas būtent tas bobutės miegamasis? Matyt, jame daug dalykų yra suderinta taip, kad sudarytų tobulą senolės gyvenimo ansamblį. Taip, kaip ir kokia nors nata muzikoje gali viename kūrinyje skambėti vienaip, kitame kitaip – taip ir bobutės miegamojo interjeras yra sudarytas iš tam tikrų komponentų, kurie kitur reikštų ką kita. Pavyzdys: didžiulės iki lubų einančios sekcijos, kurių kai kurios dalys stiklinės, o už to stiklo dar gale yra veidrodis. Dažniausiai į tas perregimas spinteles yra sukrauta kokie nors rožančiai ir religinė atributika, dar katinuko skulptūra ir proanūkių nuotraukos. O visur kitur – nuo 1930 – ųjų metų užsilikusios paklodės (susėstos kandžių), užvilkimai, ir visokie kitokie savininkei „brangūs daiktai“. Be to, sekcija, aklinai prigrūsta šio turto, yra tamsios spalvos, sugeriančios visą šviesą, ateinančią per langą. Kur nors yra staliukas su nerta staltiesėle, ant tos staltiesės toršeras, kuris būtų gal visai ir nieko, tačiau jį puošia kutai ir apnertos gėlytės. Ant sienų yra labai daug paveiksliukų iš gintaro, o langus puošia dulkės. Yra ant kitos sienos kilimas, o ant sofos labai daug apmegztų pagalvėlių bei kryželiu siuvinėta antklodė. Galiausiai – kažkur tamsoje yra prigrūsta augalų vazonų, iš kurių po vieną nudžiuvusį ūglį kiša savo paskutines dienas beskaičiuojančios vijoklinės gėlės.

Viską nuimti

Skaityti straipsnį “Kaip iš bobutės miegamojo padaryti kažką gražaus” »

Kaip padžiauti ir džiovinti skalbinius

Skalbimas smagus ir prasmingas, kai kiekvienas prietaisas gerai veikia, kai negresia skalbimo mašinų remontas Vilniuje, kai turite reikiamas skalbimo priemones ir jaučiate malonumą tvarkydami, švarindami aplinką. Kai skalbimas baigtas, prasideda kita darbų dalis: skalbinių džiovinimas, lankstymas. Kartais per mažai kalbame apie jį, tad šį kartą – plačiau apie šiuos skalbinių tvarkymo darbus.

Centrifugos funkcija skalbimo mašinoje

Didžiausia pagalbininkė tvarkantis su šlapiais skalbiniais yra centrifuga. Skalbinių būgnas iškart po paskutinio vandens išpylimo, dar vykstant skalbimo programai, skalbimo mašinoje ima suktis dideliu greičiu. Tokiu dideliu, kad skalbiniai prilimpa prie būgno sienelių, o vanduo per skylutes greitai pasišalina. Taip būgne nelieka vandens ir skalbiniai yra kaip reikiant pragręžiami. Tikėtina, kad skalbiant rankomis, tokio efekto lengvai nepasiektumėte. Skalbinius tektų ilgai ir vargingai gręžti rankomis, kol pirštus paskaustų. Ir vis tiek, pakabintumėte ant virvės išgręžtus skalbinius, o jau po kelių minučių nuo sunkios apačios tekėtų vandens srovės – vadinasi, ne kaip išgręžėte. Dabar, kai visos skalbimo mašinos turi centrifugos opciją, žmonės neturi kitokių gręžimo prietaisų ar metodikų, kadangi to daryti tiesiog netenka. Taigi, viskas vyksta mechaniškai ir daug geriau.

Džiovykla – ne visada tinka

Skaityti straipsnį “Kaip padžiauti ir džiovinti skalbinius” »